Turnéblogg

Konsert med Bengt Hennings i Vara Konserthus

2009-05-10

Så var det då dags för konserten tillsammans med Bengt Hennings i det alldeles fantastiskt fina konserthuset i Vara.

(Foto: Bo Arbjörk)

Redan kl 10 var vi på plats och då hade Bengt Hennings redan riggat upp sina grejer. Det skulle bli två föreställningar idag, den första kl 16 och den andra kl 19.30 därav anledningen att vi var så tidigt på plats.

Det var Peter Mjörnestrand (basisten i Bengt Hennings) som hade anordnat denna konsert som det skulle visa sig blev en succé!

Dessutom var vi dagen till ära förstärkta av en kör på hela 57 personer vid namn "Körskoj" under ledning av Peters fru Anna-Lena.

Konferencier var ingen mindre än Tur-Åke Lindqvist (känd från dansbandsveckan i Malung), som bjöd på några roliga historier samt en egen sång han själv skrivit.

Vi blev serverade en jättegod middag och därefter började det dra ihop sig till den första föreställningen.

Konserten inleddes med en välkomstfilm "Var är Tur-Åke" varpå vi spelade tre låtar och därefter Bengt Hennings tre melodier.

Konserten pågick sedan under ca två timmar med lite presentationsfilmer, "Körskoj" framförde en egen melodi samt backade upp oss andra när vi spelade, och Tur-Åke höll ihop det hela.

I finalen tog Bengt Hennings upp Tomas Deutgen på scen och hängde på honom en gitarr och framförde sen tillsammans Kiss låten "I was made for loving you" som de spelade i "Dansbandskampen".

Sammanfattningsvis kan man väl bara säga: Succé!!!
Två utsålda föreställningar med 500 personer per gång, stående ovationer, och alla som man talade med tyckte att det hade varit fantastiskt bra.

Stort tack till Bengt Hennings för ett mycket gott samarbete och då speciellt till Peter som arrangerat allt detta.

Hoppas vi kan göra mer av detta i framtiden.