Turnéblogg

2016-11-09 och 2016-11-10 Viking Line Cinderella

2016-11-12

Oj, oj,oj... Mycket ska man vara med om! Denna onsdag var vi (som alltid) ute i god tid. Det är ju extra viktigt, då man ska ut på böljan den blå med ett fartyg... Redan kvart i tre på eftermiddagen nådde vi Stockholm.
 
Men där hade den snöat under hela dagen. Inte vilket snöfall som helst, utan det värsta sedan 111 år tillbaks!! Och där hamnade vi!
Så vi fastnar i bilkö. Snacka om kö!!
Vi nåddes av rapporter om fullständigt kaos i trafiken. Essingeleden blev avstängd, även totalstopp vid Hammarby Sjöstad, lastbilar och bussar som stod på tvären och hindrade över hela stan. Vänliga människor som kom ut med "nödhjälp" till folk med bebisar och sjua i sina bilar. Folk som kom ut med matpaket och dryck.
I ca nio timmar var vi fast i trafiken!
Vi hade ju hela tiden kontakt med Viking Line. Trodde först att "båten går som vanligt klockan sex och vi missar hela kalaset". 

Men se där hade vi fel! Beskedet vi fick från Viking-håll var "Vi håller båten tills alla bussar kommit". Helt fantastiskt!! 

Så trots att klockan blev ca kvart i ett på natten, låg hon kvar där vid Stadsgårdskajen och bara väntade på - bland andra - oss.
Kryssningsvärdar m fl stod redo och hjälpte oss att packa in prylarna. Våra härliga kollegor, Date, fick lira ensamma hela kvällen.
I deras sista paus för kvällen, packade vi upp våra prylar. Efter tidig väckning och soundcheck stod vi så starklara klockan tolv på dagen (torsdagen). 

Det mottagande vi fick under resan hem till Stockholm var nästan tårframkallande. Vilken publik vi har! Och vilka underbara människor som hjälpte oss, och dessutom tog så här fina beslut, på Viking Line!

Det enda vi kunde önska var väl bättre snöröjning i huvudstaden...