Turnéblogg

Slottsfesten i Örebro

2009-07-29

Efter en lunch på E3-baren utanför Mariestad (Matiga huset) bar det i väg till Örebro. Vi kan verkligen rekommendera detta ställe för er som är ute på vägarna. Bra priser, rejäla portioner och framför allt god mat.

Vi kom fram till Örebro redan vid 16 tiden. Vi visste ju inte riktigt var och hur vi skulle spela så då är det bäst att vara lite tidig...

Efter att vi blivit visade till rätta plockade vi upp våran utrustning i ett stort upprest tält som låg en liten bit från slottet. Scenen var heller inte att klaga på - stor och rejäl. Vi använde även i dag våran nya backdrop som vi invigde på Stettareds gård i söndags (se bildgalleriet).

Efter soundcheck blev vi bjudna på omelettsmörgås och dricka från ett av de många krögartälten som var uppsatta på området.

Våran speltid denna afton var mellan 20 till 00 så nu hade vi 1½ timme att fördriva med valfria aktiviteter. De flesta av oss valde att se på Sim VM i bussen.

Klädvalet denna kväll röstades fram till de svarta skjortorna med långa ärmar eftersom vi trodde att det kunde bli lite kylslaget senare på kvällen.
Nu visade det sig att det blev ganska svettigt med dessa cowboyskjortor som är av ganska tjock kvalitet.

Vi äntrade scenen strax före klockan 20 och det var ganska bra med folk från start. Kul...

Vi tog en paus mellan 21:15 till 22 då det var uppträde av ett lokalt gäng som kallade sig "Tullamore brothers" och spelade Irländs musik.
De spelade inte på våran scen utan på en scen längre bort.

Kvällen löpte på friktionsfritt och många av våra fans var på plats.

Klockan 00:00 var det kvällen, i varje fall för våran del.
Efter en obligatoriskt snabb nedpack och farväl till några av våra kvardröjande fans äntrade vi åter bussen för transport till E3-baren utanför Mariestad där vi skulle tillbringa natten.

Innan vi kröp till sängs kollade vi på Tommy Emmanuels konsert från Center Stage i Sierra i sällskap med en whisky och cola.

Bästa hälsningar från Lars